Amacına uygun yapılan her etkinlik elbette güzeldir de, çocuklar ve gençler için yapılanların yeri ve heyecanı gerçekten bambaşkadır bizler için. 19 Nisan 2012 Perşembe günü Giresun Keşap Anadolu Lisesi ile birlikte yaptığımız çalışma da bunlardan biriydi. Güzel olan bir diğer husus da, etkinliğin ilk kararından, bitimine kadar geçen sürede amatör üç amatör kuruluşun ve okulların, hiçbir problem olmadan tam bir uyum içerisinde ortak hareket etmesiydi. Bu yazıyla da size tüm süreci aktarmak istedik. Her şey, yaklaşık bir ay önce Giresun’da ikamet eden radyo amatörü arkadaşlarımızla Keşap Anadolu Lisesi’ne giderek yaptığımız bir toplantı ile başladı.
Okul müdürümüz Sayın Ali DEMİR, amatörlerin çalışmalarını takip ettiğini ve okullarında bir tanıtım konferansı düzenlenip düzenlemeyeceği konusunu gündeme getirdi. Okulların bizler için en önemli başlangıç noktası olduğunun bilincinde olarak, hiç tereddüt etmeden katılım sağlayabileceğimizi kendisine ifade ettik.
Aynı gün konu TAMSAT başkanı Sayın A.Tahir DENGİZ ve kurucu üyemiz Prof.Dr.Ethem DERMAN beylere ve kardeş amatör oluşumlar olan GİTRAD ve TCSWAT üyelerine iletildi. “Çocuklar her şeyin ve tüm çalışmaların önünde gelir, elbette böyle bir davete katılırız” cevabı ile geriye sadece zamanı ve hazırlığı planlamak kaldı. Genç etkinliği olacağı için üyemiz biyolog Sayın Özlem GÖNÜLKIRMAZ da, TAMSAT-Genç Takımı Ankara Lideri olarak Ankara’da gelecek ekibine katıldı.
Zaman Planlaması
Mayıs 2012’de kalabalık bir TAMSAT ekibi Dayton/USA’ya gideceği ve Sayın Prof.Dr.Ethem DERMAN Bey’in de Ankara dışında verdiği çok fazla konferans olması nedeniyle en uygun tarih olarak 19 Nisan günü belirlendi. Etkinliğin de, “radyo amatörlüğü, acil ve afet haberleşmesinde radyo amatörlerinin önemi, uzay bilimleri ve amatör uydu teknolojileri konuları içerecek şekilde bir konferans ve uygulamalı çalışma şeklinde yapılmasına karar verildi.
Konferans etkinliğinin müşterek yapılacağı Keşap Anadolu Lisesi, Giresun’un 14 Km doğusunda Keşap ilçesinde yer almakta. İnşaatı yeni tamamlanan ve ilk kez bu yıl öğrencilere kapılarını açan okulda; 8 derslik, 1 Fizik-Kimya-Biyoloji laboratuvarı, 1 spor odası, 2 idari oda, 1 öğretmenler odası, 1 memur odası ve 1 hizmetli odası mevcut. 12 öğretmen ve 59 öğrencisi olan okulda şu an için 9A ve 9B sınıfları bulunmakta.
Tekrar ziyaretlerimizde kendilerine etkinlik için öğrenci sayısının hiç önemli olmadığını ifade ettik. Yine de okul müdürümüz, sadece kendi okulu ile sınırlı kalmayıp, daha çok öğrencinin bu konulardan faydalanabilmesi için İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Keşap ilçesindeki ilköğretim okul müdürleri ile tek tek görüştü. Olabildiğince eşit sayıda öğrencilerin katılımı için de listeler oluşturdu. Etkinlik için uygun yer olarak da Mehmet Akif ERSOY Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonu kararlaştırıldı.
Bu yazıyla sizlere hem etkinliği anlatmak hem de TAMSAT, GİTRAD ve TCSWAT olarak bizler nasıl hazırlandık, nelere dikkat ettik bunları paylaşmak istedik.
Güvenlik Notları
– Hitap edilecek kitlenin öğrenciler olması nedeniyle her türlü emniyet ve güvenlik tedbirlerine özel önem verildi. Tüm çalışma için hızlı haberleşme maksatlı özel grup içi haberleşme listesi oluşturuldu.
– Etkinlik gününe kadar iki hafta süre ile hava durumu yerli ve yabancı sitelerden gün gün takip edildi. Rüzgar ve yağış tahminleri incelendi.
– Hangi okulun hangi saatte hangi servislerle katılacağı, saat kaçta ve hangi servislerle geri döneceği planlandı.
– 18 Nisan günü İlçe Emniyet Amirliğine ve ilçe sağlık birimlerine bilgi verildi. Konferansın yapılacağı yerin hemen bitişiğinde bulunan sağlık ocağına da her hangi bir beklenmedik durum için konu aktarıldı.
– Konferans salonunda amatör telsiz ve diğer ekipmanlara ait tüm kablolar olası bir takılma-düşme, elektrik çarpma ihtimalini önlemek adına sistemlerin arkasında tutuldu ve anten ve güç iletim hatları duvar kenarı boyunca taşındı.
– Yan terasa kurulan vertikal ve YAGI antenler öğrencilerin oturma düzeni göz önüne alınarak emniyetli ve güvenli uzaklığa yerleştirildi. Bununla da yetinilmeyip çevreden yansıyan düşük elektromanyetik (EM) dalgalarına da maruz kalmamaları adına antenlerin uzatma ayakları ile maksimum yükseklikte sabitlendi
– Beklenmedik bir fırtına veya açık deniz rüzgarına karşın tüm dikey antenler yeterli sayıda sağlam gergi ile sabitlendi. Aynı şekilde tüm HF çalışan cihazların da maksimum güçte kullanılmamasına da özen gösterildi ve çıkış güçleri düşürüldü.
– Ankara’dan karayolu ile ve özel araçla gelecek TAMSAT ekibi için yola çıkmadan 6 saat önce; son güncel bilgilerle geçecekleri tüm yol güzergahındaki karayolları bakım, onarım, kapalı yol, genel hava durumu, ayrıca meteorolojik yol durum ve bilgileri ile haritaları ekibe iletildi, iki saatte bir iletişim sağlandı.
Diğer Hazırlık Notları
– Etkinlikten bir hafta önce dışarıdan gelecek olan öğrenciler dahil 150 adet fazla katılım sertifikası hazırlandı ve en kaliteli kağıda renkli olarak basıldı.
– İl ve ilçe resmi makamlarına dağıtılmak üzere uygun sayıda renkli ve kapaklı katlanır davetiyeler hazırlandı.
– Okullara ve etkinliğin duyurusunun yapılacağı yerlere asılmak üzere yeteri sayıda renkli ve A3 boyutunda afişler hazırlandı.
– Konuşmacılar ve etkinlik alanında görev alacak tüm ekip için çalışma grupları ve kuruluşları belirten ayrı renklerde resimli ve logolu özel tanıtım kartları bastırıldı.
– Tüm öğrencilere ve misafirlere dağıtılmak üzere, bilgi mahiyetinde kullanabilecekleri ve radyo amatörlüğünü tanıtıcı el broşürleri hazırlandı.
– Ankara’dan gelen TAMSAT üyelerinin 2 gün boyunca ikamesi için gerekli rezervasyonlar yapıldı.
– Etkinlik esnasında öğrencilere dağıtılmak üzere içecek ve yiyecekler sipariş verilip hazırlatıldı.
– Genç operatörlerimizin etkinliğe katılabilmeleri için okulları ile görüşülerek günlük idari izinli sayılmaları sağlandı.
Amatör Telsiz Ekipmanlarının Kurulması
18 Nisan günü Sayın Ali DEMİRALP (TA7EB), İsmail AYDIN (TA7EA), Yunus KARADUMAN (TA7AYK), Ömer YENİGÜN (TA7BB), Ahmet BİLGE (TB7AC), Mehmet KARAMANOĞLU (TA7EW) tarafından etkinliğin yapılacağı yerde kullanılacak ses ve data haberleşme sistemlerin, VHF/UHF ve HF sabit telsizleri ve Diamond all band CP-6 vertikal, HF YAGI ve VHF/UHF dipol harici antenlerin kurulumunu gerçekleştirdiler.
Tüm bandlarda çalışabilen CP-6’nin band kolları da yerine yerleştirilerek her band için SWR testleri anten başında tamamlandı.
Aynı günün sabahı 09.00’da özel araçla Ankara’dan yola çıkan Sayın A.Tahir DENGİZ, Prof.Dr. Ethem DERMAN ve Özlem GÖNÜLKIRMAZ’dan oluşan TAMSAT ekibi, sorunsuz bir yolculukla saat 16.30 gibi Giresun’a ulaştı. İl girişinde kendilerini Sayın Prof.Dr. Bekir Kemal ATAMAN hocam ile birlikte karşıladık. Türk kahvesi ile yorgunluk ve özlem giderildikten sonra kendileri kalacakları otele bıraktık.
Bir süre istirahattan sonra GİTRAT ve TCSWAT’ın radyo amatörleri yine misafirperverliklerini göstererek kendilerini Karadeniz sahilinde güzel ve bir o kadar neşeli geçen akşam yemeğine aldı.
Konferansın Başlangıcı
19 Nisan sabahı saat 09.00’gibi konuşmacılar bir araya gelerek son hazırlık görüşmelerini yaptılar. Bu esnada bir grup radyo amatörü de son durumu ve sistemleri kontrol etmek için cihaz başı yaptılar.
Ön hazırlık esnasında yanımıza gelen değerli Bartın Endüstri ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mahir İNCEREİS (TA2AIN)’in duyurumuzu gördükten sonra sırf bu etkinlik için bir saat içinde karar verip 700 km uzaklıktaki Bartın ilinden kalkıp geldiğini öğrendiğimizde onur duyduk. Kendisi, uzun süredir Sayın Serenay USLU (TB9YDC)’nin uydu çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade etti.
Öğrencilerimizin, misafirlerimizin ve Keşap Kaymakamı Sayın Dr.Polat KARA’nın teşrifleriyle 11.00’da konferans başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Sayın Ali DEMİR tarafından açılış bir konuşması yapıldı ve müdür yardımcısı Sayın Kadir Hakan GÖKÇE tarafından da konferans içeriği ve konuşmacılar tanıtıldı.
Dünyada ve Türkiye’de Radyo Amatörlüğü ve Amatör Telsizcilik
Sayın İsmail AYDIN (TA7EA) ilk konuşmacı olarak kürsüde yerini aldı. Hazırlanan slaytlar eşliğinde radyo amatörlüğünün tanımı, Türkiye’de ve Dünyada amatör telsizciliğin önemi, yapılan çalışmalar, kullanılan ekipman ve sistemler, bu faaliyetlerin kişiye ve insanlığa getirisi konularında bilgi verildi.
Öğrenciler de anlatımın ardından bu faaliyetler içerisinde yer alabilmek adına özellikle sınavlara nasıl ve ne şekilde hazırlanabileceklerini, sınavların zorluk derecesi gibi konularda sorular yönelttiler.
Test usulü yapılan bu sınav türüne kendilerinin alışkın olmalarından dolayı, bizler tarafından sağlanacak doküman desteği ile bu konularda endişe etmemeleri ve biraz gayretle bile kendilerinin kolayca bir amatör telsiz lisansına sahip olabilecekleri, Türkiye’de radyo amatörlüğünün gelişmesi ve desteklenmesi adına öğrenci başvurularında başvuru ücretinin yetişkin bir amatörün ücretinin yarısı kadar belirlendiği aktarıldı.
Konu sonunda öğrenciler radyo amatörlüğü hakkında ve anlatılan sistemler hakkında merak ettikleri diğer soruları yöneltip cevaplarını aldılar.
TAMSAT-Genç Takımı ve Projeleri
TAMSAT-Genç Takımı’nın tanıtımı TAMSAT-Genç Ankara lideri ile birlikte gerçekleştirildi. İlk defa bu konferansta TAMSAT-Genç Takımı’nın çalışmaları, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kurum-kuruluş ve üniversitelerle ilişkileri, ileri dönük planları, tamamlanmış veya halen devam eden projeleri ile TAMSAT’ın popüler bilim yayını TAMSAT-Bilim web sayfası hakkında bilgi verildi.
En küçük yaş grubunun projelerinden, büyük bütçeli projelere doğru bir sıra izlenerek sunum gerçekleştirildi.
Takımdaki en genç 14 yaş grubu ile üniversiteli arkadaşlarımızın hangi alanlarda görev aldığı, onların büyük projeler içerisinde nasıl görev alıp katılım sağladıkları ve TAMSAT’ın çeşitli fen ve mühendislik dallarında uzman personelinin danışman olarak takım ilişkileri ve destekleri hakkında bilgi verildi.
Sayın Özlem GÖNÜLKIRMAZ’ın Ankara dışında bu yaş grubu ile ilk etkinliği, bir anlamda onun için de tecrübe oldu. Kendisinin neden bir biyolog olarak TAMSAT bünyesinde uzay ve uydu çalışmalarında yer aldığı ile astrobiyolojinin önemini gençlere anlattı.
Projelerden sonra öğrencilere Jüpiter gezegeninin kaydedilmiş manyetik Jovian fırtınaları dinletildi. Boşlukta ses yayılmamasına karşın radyo dalgalarının bu kadar uzaktan Dünyamıza ulaşıyor olması ve dolayısıyla radyo astronomi konusu öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.
Diğer gelişmiş ve görece pahalı telsiz donanımın yanında Kırlangıç (SDR) ismi verilen projede kullanılan mini ve minimum maliyetli HF bandında çalışan Yazılım Tanımlı Radyo-SDR uygulaması bir anlamda onların elektronik konusuna ilgilerini ayağa kaldırdı.
Projelerden en çok Dünya Dışı Akıllı Yaşam Formu Araştırmaları Grubu’nun Gliese-581 yıldızı ile ilgili hesaplamaları bir yılda tamamlanan ve gerçekleştirilmesi için gün sayılan Kumru (Mesajcı), Jüpiter ve Kırlangıç (HF-SDR) Projesi ilgi gördü ve en çok soru da bu çalışmalardan yöneltildi.
Acil ve Doğal Afetlerde Radyo Amatörlerinin Önemi
Sayın Prof.Dr. Bekir Kemal ATAMAN (TA2RX) tarafından öncelikle haberleşmenin gündelik yaşamdaki önemi ile acil ve doğal afetlerdeki hayat kurtarıcı anlamı hakkında bilgi verildi.
Akabinde Dünyada ve ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde radyo amatörlerinin davranışları, bu çalışmalar öncesi bizlerin hazırlıkları, elde edilen başarılardan örnekler sıralandı.
Giresun’un en genç radyo amatörü Ahmet Buğra ÇÖMEZ de hiç yorulmadan böylesine önemli bir konuda Sayın ATAMAN’ı can kulağıyla ayakta dinledi.
Yaşadığımız doğanın bir gerçeği olan depremlerle ilgili bölümde ise öğrencilerin tüm soruları yerinde cevaplandı. İlerleyen bölümlerde ise acil ve afet haberleşmesinde kullandığımız telsiz ve anten donanımları, bu konuda araçlarda yapılan iyileştirmeler tanıtıldı ve tüm dünyanın her türlü haberleşme sistemi çökmüş olsa bile ulaşılabilir olduğu vurgulandı.
Uzay Bilimleri
TAMSAT kurucularından Sayın Prof.Dr. Ethem DERMAN’ın söz alması ile Dünyamızdan uzayın derinliklerine uzanan bir yolculuk başladı.
Atarcalardan (Pulsar), gökadalara (galaksi) uzanan bir yelpazede evrenin tüm güzellikleri ve bilinmezlikleri öğrencilere resimlerle tanıtıldı. Bulutsuların muazzam görüntülerinin ardından, en çok merak edilen soruların başında gelen “uzaylıların olup olmadığı ve evrende yalnız olup olmadığımız” sorularına cevap verildi.
Uzay, gezegen ve yıldız büyüklükleri ve uzaklıkları ifade edilirken kullanılan büyük değerli sayıları yerine bu değerler basit matematiksel ifadelere çevrilerek ve örneklenerek öğrencilerin daha kolay kavraması sağlandı.
Yanlış bilinenin aksine; fal, astroloji ile insanın gelecek kaderinin yıldız ve gök cisimlerinde olmadığı ve gerçek anlamda gökbiminin astronomi ve uzay bilimlerinde aranması gerektiği ve iki konunun birbirine karıştırılmaması gerektiği anlatıldı.
Bilimsel gerçeklik yanında aralara konuyla ilgili serpiştirilmiş karikatürler herkesin yüzünde bir tebessüme neden oldu.
TAMSAT Amatör Uydu Teknolojileri Derneği ve Çalışmaları
TAMSAT başkanı Sayın A.Tahir DENGİZ (TA2T) tarafından radyo amatörlüğü ve uzay bilimleri konusunda bilgilendirilen öğrencilere, kendi alanında ilk dernek olan TAMSAT Amatör Uydu Teknolojileri Derneği tanıtıldı.
Kuruluş amacı, ilgi ve çalışma alanları, üyelerin yer ve meslek gruplarına göre dağılımları hakkında bilgi verildi. Şimdiye kadar üretilen uydu modülleri ve sıfırdan başlanarak geçen iki yılda gelinen nokta özetlendi.
Öğrencilere istedikleri taktirde başaramayacakları bir şey olmadığı, uzay çalışmalarının da sanıldığı kadar kendilerine uzak ve erişilmez bir konu olmadığı vurgulandı.
Gençlerin ilk defa bir uydu yapısına bu kadar yakından bakmaları ve dokunabilmek onları oldukça şaşırttı. Başkan tarafından getirilen 1U’luk (10x10x10 cm) model uydu yapısı ve içerisine yerleştirilen TAMSAT tarafından üretilen modül kartları ile dahili mini VGA kamera sistemi ve yüzeylerdeki esnek güneş panellerine Türkiye’de ilk defa konferansa katılan öğrenciler dokundu, yakından inceleme fırsatı buldular.
Yan yüzeyleri çıkarılmış, bir yüzünde gerçek esnek güneş paneli ve içinde modül kartları takılı 3D printer çıktı yapısı ile 1U’luk model uydu öğrenciler arasında elden ele dolaştı.
Bu dakikadan sonra öğrencilerle birlikte soru cevap kısmına geçildi. Bir an öğrencilerin “haydi birlikte uydu yapalım” diyeceklerini sanmadım desem yalan olur.
Konuşmanın son bölümlerinde 1U’luk uydu yapısının kağıt maketi ve gökyüzü atlası öğrencilere dağıtıldı.
Uygulamalı Amatör Telsiz Donanımı ve İstasyon Tanıtımı
Sayın Ali DEMİRALP (TA7EB) tarafından öncelikle amatör telsiz donanımı hakkında bilgi verildi ve bir gün önceden hazırlanan donanımlar tanıtıldı. Akabinde de sırasıyla paket data haberleşmesi (RTTY) üzerinden bir İtalyan istasyonun haberleşmesi izletildi, bilahare bu istasyon ile görüşme yapıldı.
İkinci olarak Slow Scan TV (SSTV) adı verilen resim tabanlı telsiz haberleşmesi tanıtıldı ve örnek resim gönderme-alma işlemleri gerçekleştirildi.
APRS sistemleri hakkında bilgi verildi çalışma sistemi cihaz üzerinde tanıtıldı.
Gençler küçük gruplara ayrılarak bir kısmı sabit istasyonlarda çalışma yaparken bir kısmı da onlara dağıtılan el telsizleri ile yasal ve yoğun kullanılmayan amatör frekanslarda genç operatörlerimizle birlikte denemeler yaptılar.
Haziran 2012’de radyo amatörlüğü sınavına girecek Sayın Özlem GÖNÜLKIRMAZ da bu çalışmalara katılarak tecrübe etti.
Kendisi ile birlikte TAMSAT-Genç Takımından Balıkesir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Öznur DEMİRALP (TA7YO), Giresun Aksu Anadolu Lisesi öğrencisi Serenay USLU (TB9YDC), Keşap Anadolu Lisesi öğrencisi GİTRAD’dan Melike DEMİRALP (TB7YM) ile Ahmet Buğra ÇÖMEZ uygulamalı bölümde gençlere iştirak ettiler.
Saat 15.00’de etkinlik sonlandırıldı. Bu arada öğrenciler yanımıza gelerek sorularına devam ettiler. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Elif ÇELİK kızımızın “ben astronot ve radyo amatörü olmak istiyorum” çıkışı görülmeye değerdi.
Genç takıma girmek isteyen öğrencilerin çok olması nedeniyle ekipten Özlem Hanım, soyadı gibi onların gönüllerini kırmayarak etkinlik sonrası irtibat için onlara nezaret eden öğretmenlerinin iletişim adreslerini not aldı.
İleriki günlerde etkinliğe katılan okullar TAMSAT adına benimle birlikte; GİTRAD başkanı Sayın Ali DEMİRALP (TA7EB), TCSWAT kurucularından Sayın Prof.Dr. Bekir Kemal ATAMAN (TA2RX) tarafından nezaketen ziyaret edilecek, hem okul idaresi ve öğretmenlerimiz ile, hem de öğrencilerimiz ile yeniden görüşülecek.
Öğrencilerin belirteceği bilim dallarına göre oluşturacağımız listeyi Özlem Hanım’a göndereceğiz ve o da TAMSAT-Genç Ankara Lideri olarak birlikte çalışacakları danışmanlarını ve o bilim dalında eğitim gören üniversiteli arkadaşlarımızın listesini planlayacak. Bu kısa hazırlıktan sonra da kendileri takıma davet edilecek ve bizimle birlikte çalışmalarımızda yer alacaklar.
İHA tarafından Sayın Prof.Dr. Ethem DERMAN ile gerek konferans ve gerekse astronomi ve uzay bilimleri ile ilgili röportaj yapıldı.
Hemen akabinde Sayın DERMAN tarafından etkinliğe katılan öğrencilere tek tek isimleri yazılı “Katılım Sertifikaları”nı verdi. Daha sonra da toplu fotoğraf çekimlerine geçildi.
Giresun Keşap Anadolu Lisesi öğrencileri, konuşmacılar, öğretmenleri ve radyo amatörleri ile birlikte objektiflere gülümsediler.
Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uğurlandıktan sonra donanım ve ekipmanlar toplandı. Akabinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü personeline teşekkür edilerek bir süreliğine mola verildi.
Akşam yemeği için misafirlerimiz, radyo amatörlerimiz, müdür ve öğretmenlerimiz olduğu halde kabalalık bir grupla Keşap çıkışında deniz manzaralı bir restorana geldik. Çocukların gözlerindeki neşe ve ilginin getirdiği mutlulukla herkesin yüzü gülümsüyordu.
Ekip iyice kaynaşmış, gülümsemeler bir süre sonra yerini daha da neşeli kahkahalara bırakmıştı. Öyle ki bir an herkes bir diğeri ile kırk yıllık dostçasına sohbet etmeye başladı. Ne kimin ne iş yaptığı, ne makam ne başka bir şey. Hepsini bu mutlu tabloda buluşturan ortak kader, el birliği ile inandıkları işi başarmış olmaları, çocukların gönüllerini feth etmiş olmalarıydı sadece.
Giresun Kalesi’nden deniz üzerinde gün batımını izledikten sonra Karadeniz havası varlığını hissettirmeye başladı. Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli rüzgar başladığında biz de yorgunluk çayımızı kalede bulunan çay evinde yudumlamaya karar verdik.
Uzun ve yorucu bir günün ardından misafirlerimiz dinlenmeye çekildiler. Ertesi sabah ise kaldıkları otelde buluşularak vedalaşıldı, akabinde yeniden görüşme ve sevgi dilekleriyle Ankara’ya uğurlandılar.
Her şeyin bir kıvılcım ile başladığının ve geçmişte bizleri aynı veya benzer bir kıvılcımın ateşleyerek bu günlere getirdiğinin farkındayız. Bu etkinlikte feth edilen ister 150 can gönül, ister bir kişi olsun bilimin ışığını üzerine düşürebildiğimiz her çocuk, ülkemizin geleceğinde bizim için çok önemli bir kazanımdır. Kaldı ki bundan sonraki süreçte, etkinliğe katılan bu değerli gençlere verdiğimiz önemin sadece bir konferans ile sınırlı kalmadığını hep birlikte göreceğiz. Bu konudaki çalışmanın temelleri ve somut adımları da bu bağlamda aynı çalışma grubu ile birlikte çoktan atıldı bile. Son olarak etkinlik süresince yakından tanışma olanağı bulduğumuz yürekleri pırıl pırıl öğrencilerimize kucak dolusu sevgi gönderiyoruz.
Teşekkür…
– Etkinliğe gelerek bizleri onurlandıran ve bu çalışmanın önemine binaen ilk günden itibaren destek veren, konferansın bitimine kadar bizlere iştirak eden Keşap Kaymakamı Sayın Dr.Polat KARA’ya,
– İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail BABUR’a,
– İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ömer TORUN’a,
– İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Fahri ZAİMOĞLU’na,
– M.Akif ERSOY Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Hüseyin AKSOY’a ve personeline,
Keşap Anadolu Lisesi nezdinde;
– Okul ayrımı yapmaksızın gençlerin bilgiye erişmesinde büyük emek sarf eden ve organizasyonda aktif rol alan Keşap Anadolu Lisesi müdürü Sayın Ali DEMİR’e,
– Aynı düşüncelerle tam bir uyum içinde faaliyeti destekleyen müdür yardımcısı Sayın Kadir Hakan GÖKÇE’ye,
– İngilizce öğretmeni Sayın Murat EĞRETLİ’ye,
Cumhuriyet İlköğretim Okulu nezdinde;
– Okul Müdürü Sayın Ömer KÖSE’ye,
– Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Hayrettin TAŞKARA’ya,
– Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sayın Metin ÇAM’a,
Çamlıca İlköğretim Okulu nezdinde;
– Okul Müdürü Sayın Aygün ARDA’ya,
– Öğretmen Sayın Ali ÖZTÜRK’e,
Küçükgeriş İlköğretim Okulu nezdinde;
– Okul Müdürü Sayın Fatih AYDIN’a,
– Öğretmen Sayın Handan AKSOY’a,
Türk Telekom İlköğretim Okulu nezdinde;
– Okul Müdürü Sayın Adem GÜNDOĞDU’ya,
– Öğretmen Sayın Dursun UZUN’a,
Şehit Ömer ÖZTÜRK İlköğretim Okulu nezdinde;
– Okul Müdürü Sayın Ekrem TANRIVERDİ’ye,
– Öğretmen Sayın Erdinç DURAK’a,
GİTRAD – Giresun Telsiz Radyo Amatörleri ve Doğa Sporları Derneği nezdinde;
– Dernek başkanı Sayın Ali DEMİRALP (TA7EB)’e,
– Sayın Gülsen DEMİRALP (TA7Y)’e,
– Sayın İsmail AYDIN (TA7EA)’a,
– Sayın Yunus KARADUMAN (TA7AYK)’a,
– Sayın Hasan SEYİS (TA7RH)’e,
– Sayın BİROL ÇÖMEZ (TA7BW)’e,
– Sayın Cenk USUL (TA7BS)’a,
– Sayın Murat İRİ (TA7EO)’ye,
– Sayın Mehmet KARAMANOĞLU (TA7EW)’na,
– Genç bayan operatör Sayın Melike DEMİRALP (TB7YM)’e,
– Giresun’un en genç operatörü Ahmet Buğra ÇÖMEZ’e,
TCSWAT – TC Özel Çağrı İşaretli Çalışmalar Takımı nezdinde;
– TCSWAT kurucu üyesi Sayın Prof.Dr.Bekir Kemal ATAMAN (TA2RX)’a,
Ayrıca;
– Radyo amatörü Sayın Ömer YENİGÜN (TA7BB)’e,
– Bartın’dan sırf bu etkinlik için gelen Bartın Endüstri ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayın Mahir İNCEREİS (TA2AIN)’e,
– Basılı materyaller konusunda aynı amatör ruhla hareket edip desteğini esirgemeyen, işleri zamanında ve özenle basıp yetiştiren Bilgi Ajans sahibi Sayın Özcan GÖRMÜŞ’e,
– Tüm etkinliği başından sonuna kadar resimleyen, profesyonel çekim kamerası ve ek donanım ile takip edip kaydeden İHA Giresun Temsilcisi Sayın Ahmet BİLGE (TB7AC) ve kameraman Sayın Mahir BAKİ’ye,
TAMSAT Amatör Uydu Teknolojileri Derneği adına teşekkürler.
Yazıda geçen kurum ve kuruluşların resmi web adresleri:
http://www.gitrad.org.tr
http://www.tcswat.org
http://www. kesap.gov. tr
http://kesap.meb.gov.tr
http://www.kesapcumhuriyetio.k12.tr
http://www.kesapcamlicaio.k12.tr