Menu

TAMSAT-İlk Yerli Amatör Uydu Uçuş Bilgisayarı Üretildi

İkinci kuruluş yılını yeni kutlayan ve kendi alanında Türkiye’nin tek derneği olan TAMSAT, bir ilki gerçekleştirdi. 25 Mart 2010’da kurulan kurulan TAMSAT, yoğun ve yorucu bir süreci geride bırakarak, ilk üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Yapılan çalışmanın testlerden bir defada ve sorunsuzca geçmiş olması, duyurunun yapılması ile birlikte özellikle konuya duyarlı yabancı ajanslara aynı gün konu olması ve gösterilen yoğun ilgi ekibin tüm yorgunluğunu unutturdu.

TAMSAT ana sayfasında Türkçe ve İngilizce tam metnine ulaşabileceğiniz yazı dizisinin ilk haberinde; konuyla ilgili sürecin nasıl geliştiğini, başarıya giden yolda yaşananları ve  Internal Housekeeping Unit (IHU) olarak adlandırılan Türkiye’nin yerli ilk   amatör uydu uçuş bilgisayarının imal aşamalarını okuyabilirsiniz. 

Yayınlanan yazı ise şöyle:

“Tüm TAMSAT dostlarına merhaba. Yaklaşık iki yıl kadar önce Amatör Uydu Teknolojileri Derneği (TAMSAT)’ni kurduğumuzda, oldukça büyük bir sözle sizlerin karşısına çıktık. Sözümüz Türkiye’de teknoloji üretmekti hem de öyle herhangi bir teknoloji değil, uzay sistemlerine yönelik oldukça kompleks bir teknoloji.

Geçen zaman içerisinde aranızda mutlaka yazılarımızı takip edip, biraz da sabırsızlıkla “Türk mühendislerinin ürettiği teknoloji hani, nerede bu uydu modülleri?” diye hayıflanan dostlarımız olmuştur.

Bu yazımla birlikte sizlerle geçen iki yılda yaşadığımız çok güzel bir macerayı paylaşmak istiyorum.

Paylaşımım sadece teknoloji ile kısıtlı kalmayacak, birbirinden binlerce kilometre uzakta büyük bir özveriyle çalışan TAMSAT üyelerinin, neleri nasıl ürettiğini sizlere aktaracağım. Şimdiye kadar karşınıza çıkmak için bekledik çünkü geçen süreç oldukça yoğun emek, bilgi gücü, sabır ve uzun testleri gerektirdi.”

 Devamı için tıklayınız.

Resim. Fotoğrafta TAMSAT-IHU’ nun mikrodenetleyici ve uçuş kayıt ünitesini görülmektedir.

Beğen  1
Yazar

Yazar; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olup, TAMSAT'ta fizik/fizik eğitimi danışmanı ve genç takım koordinatörü olarak görev almakta, güneş radyasyonunun uzay araçları üzerindeki etkisi üzerinde araştırma yapmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapılan Yorum (1)